مديرکل طرح و توسعه شبکه هاي ماهواره اي سازمان فضايي ايران با اعلام اينکه بررسي پروانه اپراتور ماهواره هاي مخابراتي در دستور کار کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات قرار گرفت، گفت: دارندگان پروانه اپراتور ماهواره مخابراتي مي توانند انواع شبکه هاي ماهواره اي زمين آهنگ و غير زمين آهنگ مخابراتي و منظومه هاي ماهواره اي را براي ارايه انواع خدمات خرده فروشي و عمده فروشي موضوع پروانه راه اندازي کنند.
وايمکس نيوز- احسان حامد رحمت مديرکل طرح و توسعه شبکه هاي ماهواره اي سازمان فضايي ايران با اشاره به برگزاري جلسات متعدد کارشناسي در خصوص تدوين پروانه اپراتور ماهواره هاي مخابراتي گفت: سرانجام و پس از بررسي هاي مختلف و حضور نمايندگان شرکت ها و سازمان هاي مرتبط، اين پروانه تدوين و در دستور کار کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات قرار گرفت.
وي افزود: با تشکيل اپراتور ماهواره مخابراتي به عنوان مهمترين حلقه و تکميل کننده زنجيره ارزش ماهواره، شرايط مناسب براي نقش آفريني و سرمايه گذاري بخش خصوصي فراهم شده است و با حمايت سازمان فضايي ايران، اپراتور مي تواند جهت دهي مناسبي به حوزه بالادستي زنجيره ارزش ماهواره دهد و در پايين دست زنجيره به بلوغ کسب و کار خصوصي و تجاري سازي خدمات مخابراتي در اين حوزه منجر شود.
حامد رحمت با تاکيد بر اهميت حضور اپراتور ماهواره مخابراتي در کشور اظهار کرد: دارندگان پروانه اپراتور ماهواره مخابراتي مي توانند انواع شبکه هاي ماهواره اي زمين آهنگ و غير زمين آهنگ مخابراتي و منظومه هاي ماهواره اي را براي ارايه انواع خدمات خرده فروشي و عمده فروشي موضوع پروانه راه اندازي کنند و ضمن برخورداري از مزاياي آن، باعث بهره برداري بهينه از منابع مدار فرکانس کشور و عدم وابستگي در بهره برداري خدمات مخابراتي فضايي به کشورهاي ديگر شوند.
بنابه اين گزارش مطالعات اوليه نيازسنجي، امکان سنجي و تشکيل اپراتور ماهواره مخابراتي بومي از سال 1394 توسط سازمان فضايي ايران و ديگر سازمان هاي مرتبط آغاز شد و چارچوب کلي آن در جلسه 262 کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات به تصويب رسيد.
توسعه زيرساخت شبکه هاي ماهواره اي نياز امروز کشور است
همچنين مرتضي براري رييس سازمان فضايي ايران در بازديد گروهي از پروژه هاي ماهواره اي کشور با اشاره به پيشرفت هاي ارزشمند کشور در حوزه ICT گفت: زماني حوزه ICT به ارايه خدماتي همچون تلگراف، تلفن و فکس به جامعه مي پرداخت اما امروز با توجه به پيشرفت هاي مهم اين حوزه در کشور، حوزه ICT تبديل به يک بستر و پلتفرم مناسب براي توسعه کسب و کارهاي نوين شده است.
وي با بيان اينکه شبکه و زيرساخت هاي ارتباطي، بستر ايجاد اشتغال و شکل گيري کسب و کارهاي جديد شده اند که فناوري فضايي و ارتباطات ماهواره اي نيز بخش مهمي از حوزه ارتباطات کشور است، افزود: لازم است تا با توسعه زيرساخت ها و شبکه هاي ماهواره اي، بستر مناسب را براي حضور پررنگ و حداکثري بخش خصوصي فراهم کنيم که به تبع آن کسب و کارهاي فضاپايه شکل گرفته و رشد خواهند کرد.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات حمايت، همياري و سرمايه گذاري براي توسعه زيرساخت شبکه هاي ماهواره اي را نياز امروز کشور دانست و با تاکيد بر تسريع در فرآيند اجراي پروژه هاي فضايي کشور و لزوم تکميل آن بر اساس جدول زمان بندي تدوين شده اظهار کرد: اميدوارم تا با جلب مشارکت و تشکيل کنسرسيوم هاي ملي، شبکه زيرساخت هاي ماهواره اي در کشور توسعه يابد.
رييس سازمان فضايي ايران با اشاره به اينکه امروز شاخص هاي جديدي براي پروژه هاي ماهواره اي تعريف شده است، گفت: اين فناوري نيز علاوه بر ارايه خدمات کاربردي به جامعه به يک بستر و پلتفرم براي توسعه کسب و کار و اشتغالزايي تبديل شده است که براي رسيدن به اين هدف در کشور، همانند حوزه ICT نياز به ورود جدي بخش خصوصي و جذب سرمايه گذاري خصوصي داريم.
بنابه اين گزارش اين رييس سازمان فضايي ايران به همراه تعدادي از اعضاي شورايعالي فضايي، شرکت هاي خصوصي و فعال حوزه فضايي و شرکت هاي اقتصادي فنآور از روند پيشرفت پروژه ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت بازديد کردند.